TAVUKLU ANKARA TAVA

Ankara Tava Tavuklu Ankara Tava Ankara Tava Tarifi Geçtiğimiz gün aldığım bütün tavuğu(kasapta parçalara ayırttım) tam 3 tarifte kullandım,b...

Ankara Tava

Tavuklu Ankara Tava

Ankara Tava Tarifi

Geçtiğimiz gün aldığım bütün tavuğu(kasapta parçalara ayırttım) tam 3 tarifte kullandım,bu şekilde hem ekonomik hem de bereketli yemekler hazırladım.. 

İlk tarif için baget ve kanatları kullandım..İkinci tarifte püreli tavuk hazırladım,onun tarifi yarın gelecek..

Kemiklerden etleri ayırdım ve kuşbaşı doğradığım parçalarını kullandım.. 

Son olarak kalan az etli kemikleri haşladım,sonrasında suyuyla birlikte ayıkladığım etlerini kullanarak bulgur pilavı yaptım.. 

Sizlere de fikir vermesi dileğiyle.. 

Diğer tavuklu tariflere buradan bakabilirsiniz. 

Tavuklu Ankara Tava Malzemeleri 

2 su bardağı arpa şehriye 

1 adet kapya biber 

5 adet sivri biber 

1 adet kuru soğan 

2 adet domates 

2 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı salça

2 adet tavuk baget

4 adet tavuk kanat 

5 su bardağı su (varsa tavuk suyu)

5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz,kimyon,pul biber,karabiber

Tavuklu Ankara Tava Yapılışı 

Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı alalım,tava kızdıktan sonra tavukları tavaya alalım, üzerine hafif tuz ve baharatları serpip her iki yüzünü mühürleyelim.(ben baget ve kanatları bıçakla açtım biraz)
 
 
Bu arada biberleri,soğanları ve sarımsakları doğrayalım,domatesleri rendeleyelim ya da minik küpler halinde doğrayabiliriz,tavuklar mühürlendikten sonra tavadan alalım; biberleri,soğan ve sarımsakları ekleyelim soteleyelim,ardından salçasını ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım,domatesini ekleyelim tuz ve baharatlarını ekleyelim, tavukları içine ilave edip üzerine çıkacak kadar su ekleyelim ve hafif pişmeye bırakalım.( arpa şehriyeleri kavurma süresi bitene kadar tavukları pişirdim)

Ayrı bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım,tereyağını da ekleyelim,arpa şehriyeleri renkleri altın sarısı olana kadar kavuralım,kavrulan arpa şehriyeleri fırın kabına alalım,üzerine tavukları koyalım, tavuğun sosunu süzelim,4 bardak tavuk suyunu( üzerini su ile tamamlayabiliriz) şehriyelerin üzerine dökelim sosuyla birlikte, üzerine tuz serpelim, 190 derece ısınmış fırında suyunu çekene kadar pişirelim( alt üst ayar olacak )

Suyunu çektiğinde kontrol edelim,eğer ihtiyaç görürsek bir su bardağına yakın daha tavuk suyu ilave edebiliriz.(su eklersek kaşıkla hafif ileri geri pilavı aralayıp suyun her yere gelmesini sağlayalım)

Benim 4 bardaktan sonra hafif bir dirilik vardı,1 su bardağına yakın daha su ilave ettim ama fırından fırına değişiklik gösterebilir.

O yüzden kontrollü olmanızda fayda var,son bir bardak suyu ilave ederken ben üzerini kapattım yanmaması için,daha sonra fırından çıkartıp servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.. 

Ankara Tava

Tavuklu Ankara Tava 

Ankara Tava Tarifi

DAHA FAZLA LEZZET

tavuklu Ankara tava 1608685951473570562

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item